Jalón

Xaló enceta l’estiu

Xaló enceta l’estiu oficialment amb l’obertura de la piscina municipal completament  reformada i aposta per continuar centrant-se en la qualitat dels espais públics per a tota la família

El pressupost d’adjudicació de la piscina, valorat en quasi 145.000 euros, s’emmarca dins d’una sèrie d’intervencions destinades a mantenir i renovar la infraestructura de Xaló, com la remodelació del parc del passeig dels Agermanaments, al temps que es creen nous projectes, com ara el de desenvolupament de la nova Aula de Cultura

L’evolució urbanística de Xaló continua centrant-se en donar valor als espais públics. L’ajuntament continua la millora el servei de la piscina amb la reforma de la piscina principal que inclou la reducció de la fondària i el canvi al sistema desbordant. Les obres de millora de la piscina principal exterior d’ús lúdic contribueixen al bon funcionament dels programes de natació de xiquets i xiquetes i persones adultes i tenen com a objectiu millores d’usabilitat i un increment de la seguretat de la piscina. Aquesta intervenció se suma a la creació d’una nova piscina adjacent per als més menuts al 2014.

Concretament, a la renovació total del got de la piscina, per evitar els voladissos més perillosos, li segueix la conversió de les voreres cap a abells desbordants molt més còmodes i de fàcil accés, que resulten molt menys perilloses doncs es redueix la superfície on poden haver colps. Tanmateix s’està canviant completament l’estructura interna i totes les bombes que s’utilitzen per a la neteja de la piscina. D’aquesta manera també s’estalviarà bastant tant en consum, i per tant, energia, com en l’aigua, ja que la capacitat d’aigua de la nova piscina serà inferior a l’actual. Les antigues profunditats d’entre 1,73 i 2,60 metres, seran revisades a 1,20 i 2,30. Les reformes formen part d’un pla integral que inclou millores addicionals, com ara l’extensió i millora d’instal·lacions complementaries per completar l’oferta lúdica i esportiva de qualitat a la piscina.

Les instal·lacions lúdiques s’estrenen demà 22 de juny i estan obertes de 15-20h del 22 al 30 de juny, de 10-20h entre d’1 de juliol i el 15 d’agost i de 15-20h del 16 de juliol al 31 d’agost. La piscina municipal de Xaló constitueix a més un espai educatiu per grans i menuts durant els mesos més calorosos. Allà se celebren cursos de natació per xiquets i xiquetes, així com per persones adultes, a més d’aquagym. Les instal·lacions se situen al camí del Riurau, a pocs metres de la nova oficina de turisme Vall de Pop i el tradicional Passeig de la Xopada, on se celebra el tradicional ‘Rastro’ cada dissabte.

Previous post

EVENTO: Se abre el debate sobre si Otro Calp es Posible

Next post

LO QUE LAS CALLES CALLAN LAS MUJERES LO RECLAMAN

REDACCIÓN

REDACCIÓN

Independiente como el que más, la verdad sólo conoce un camino.

No Comment

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *