Jalón

Xaló celebra les seus festes d’octubre amb un programa d’activitats que combinen tradició i festa per a tots els públics


La Comissió de Festes d’octubre presenta la programació de festes d’octubre en honor a la Mare de Déu Pobra i convida a tots i totes a gaudir d’un ampli programa activitats carregat d’esdeveniments

Xaló convida a locals i turistes a participar en un complert programa de festes en honor a la Mare de Déu Pobra carregat d’activitats per a tots i totes. La Comissió de Festes 2018 ha treballat de valent en un programa de festes carregat d’activitats per a tots i totes que comencen el divendres 1 d’octubre  amb la tradicional Nit de Rock, i inclou els actes tradicionals en honor a la patrona, com ara la pujada al Benibrahïm on s’escenifica la troballa de la verge o el vers a la Mare de Déu Pobra, aquest any a càrrec de la xiqueta Neus Ortolà, actuacions culturals i musicals, com ara la Nit de Rock, nits de ball amenitzades per orquestres, actuació del Grup de Danses, fins a dimarts 23 d’octubre, dia que portarà la cloenda a les festes amb la tradicional botifarrada.

Programació de Festes 

Divendres 19 d’octubre. Dia de la Cocà i la Nit de Rock.

12.00 h Volteig general de campanes.

17.,00 h Partida de Pilota al carrer Canonge En Pere Maurí.

20.30 h Gran cocà popular al Pla de la Sèquia amb vi oferit per la Cooperativa Valenciana Virgen Pobre de Xaló i les postres pel supermercat MAS Y MAS.

23.00 h Nit de Rock amb l’actuació dels grups SMOKING SOULS, DAKIDARRÍA, NUC i REBECA MUT i la Banda Salvatge.

Dissabte 20 d’octubre. Dia de la Paella i de les Quintades.

11.00 h MINI-DISCO per a xiquetes i xiquets a la plaça de l’ajuntament.

12.00 h Volteig general de campanes.

12.00 h Concentració de les quintades a la plaça de l’ajuntament. Seguidament, PASACARRER de totes les quintes acompanyades per la xaranga CACHORRAS BAND.

En acabar el passacarrer tots i totes els/les que ens hagen acompanyat gaudiran d’una gran DEGUSTACIÓ DE VERMUT oferit per la Cooperativa Valenciana Virgen Pobre de Xaló al C/ Alacant (enfront de l’antic Bar Rincón)

14.00 h Paella Gegant a càrrec de la casa GALBIS a la Plaça Major, se servirà vi oferit per la Cooperativa Valenciana Virgen Pobre de Xaló i cervesa pel Ryfull.

En acabar gaudirem amb l’actuació musical de la GRAN BABYLON.

Es prega no posar taules a la zona vallada davant l’escenari.

23.30 h Actuació de l’orquestra MONTECARLO. En el descans hi haurà CORREFOC a càrrec de XÉ QUE GUAI!

Per a finalitzar la nit, actuació del DJ Sergio Pérez.

Diumenge 21 d’octubre. Pujada al Benibrahïm

11’00H  PARC INFANTIL  a la Plaça de Les Oques.

11.00 h Volta Ciclista organitzada pel CLUB CICLISTA DE XALÓ. L’eixida serà des de la plaça.

12.00 h CATA POPULAR, dirigida i comentada per PEPE MENDOZA “Del Vinalopó a la Marina, els nostres vins”.

La cata tindrà un aforament màxim de 200 persones.

17.00 h Arreplegada dels majorals i majoralesses i del M.I. Ajuntament de Xaló per la colla de dolçainers “La Xopena d’Orba”

17’30 h Volteig general de campanes

18.00 h Pujada al Benibrahïm des de l’església, on tindrà lloc la representació de la trobada de la Mare de Déu Pobra amb el Tio Canet, Martín Mestre Samper, acompanyada per l’Agrupació Musical Festival de Xaló , pel Grup de Danses la Murta i la colla de dolçainers “La Xopena d’Orba”. En arribar a l’església es realitzarà l’ofrena de flors a la Mare de Déu i es cantaran els gojos.

20.00 h TEATRE PER A ADULTS: representació del sainet valencià “LA COVA DEL LLOP”  a la plaça de l’ajuntament. Teatre subvencionat per l’Excelentíssima Diputació Provincial d’Alacant.

23.00 h Actuació de la fantàstica orquestra EUFÒRIA .

En el descans es repartirà xocolata i coca maria a tots els assistents.

Dilluns 22 d’octubre. Dia de la Mare de Déu Pobra

08.00 h Volteig general de campanes.

09.00 h Missa resada de la Mare de Déu Pobra.

11.00 h Arreplegada de les majoralesses i majorals i del M.I. Ajuntament de Xaló a càrrec de l’Agrupació Musical Festival de Xaló.

12.00 h Missa solemne en honor a la Mare de Déu Pobra cantada pel COR DE XALÓ.

A continuació, es repartirà el  Pa Beneït a la Plaça Major. En acabar, ens desplaçarem fins el carrer Hortet del Rector, on es dispararà una espectacular mascletà per la pirotècnia LA ALICANTINA.

18.30 h Presentació dels xiquets i xiquetes a la Mare de Déu Pobra.

19.30 h Solemne processó de la Mare de Déu Pobra acompanyada per l’Asociación Musical Jalonense

En arribar a l’església, NEUS ORTOLÁ MONSERRAT recitarà el vers a la Mare de Déu , es procedirà a la pujada de la imatge a l’altar Major i es cantarà l’himne a la Mare de Déu Pobra.

Dimarts 23 d’octubre. Dia del Ramell i Botifarrada.

9’00 h  Volteig general de campanes

11.00 h Arreplegada dels majorals, majoralesses i del M.I. Ajuntament de Xaló a càrrec de l’Asociación Musical Jalonense

12.00 h Missa solemne en honor a la Mare de Déu Pobra, cantada pel COR DE XALÓ. Al finalitzar es dispararà una traca a Plaça de les Oques per la pirotècnia LA ALICANTINA, subvencionada per CAIXA ALTEA.

Tot seguit, es procedirà a posar els ramells als nous majorals i majoralesses, acompanyats per l’Associació Musical Jalonense.

18.45 h Concentració de balladores i balladors a la Plaça de l’Ajuntament. Acompanyats per la colla de dolçainers “La Xopena d’Orba” es dirigiran cap a la Plaça Major  per a ballar les tradicionals danses.

20.00 h Popular botifarrada a la Plaça Major, amb vi oferit per la Cooperativa Valenciana Virgen Pobre de Xaló. La festa estarà amenitzada per el DUO LÍMITE.

Previous post

La indigesta cena del PP Calpino

Next post

El programa de esclavitud del Ayuntamiento

REDACCIÓN

REDACCIÓN

Independiente como el que más, la verdad sólo conoce un camino.

No Comment

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *